Adományozz!

Ha fontosnak tartod a Háttér Társaság munkáját, kérjük, támogasd hozzájárulásoddal állandó programjainkat és működési költségeinket:

  • Jogi Programunkat, mely gyűlöletbűncselekmények áldozatai számára nyújt jogi segítséget;
  • Információs és Lelkisegély-szolgálatunkat, mely életvezetési nehézségek, krízishelyzetek megoldásában segít;
  • tudatosságnövelő és kapacitásfejlesztő képzéseinket az LMBTQI közösség tagjai számára;
  • érzékenyítő képzéseinket az LMBTQI emberekkel kapcsolatba kerülő szakemberek részére;
  • archívumunkat és könyvtárunkat, amely Magyarország legnagyobb LMBTQI témájú szépirodalmi- és szakkönyv-, sajtó-, plakát-, kisnyomtatvány- és filmgyűjteménye;
  • óvszer-automatáink telepítését, hogy minél szélesebb körhöz jussunk el megfizethető árú óvszerrel;
  • HIV-vonalunkat, hogy minél több HIV-vel élő személynek és érdeklődőnek tudjunk információval, lelki támasszal segíteni.

Banki átutalás

Ha van netbank elérésed, felajánlásod banki átutalással is eljuttathatod az alábbi számú bankszámlánkra: 16200113-00266509

Ha külföldről utalnál, az alábbi adatokra lesz szükséged:
IBAN KÓD: HU32 1620 0113 0026 6509 0000 0000
SWIFT/BIC: HBWEHUHB

PayPal

A PayPal online fizetési szolgáltatás segítségével lehetőséged van akár rendszeres támogatást is küldeni nekünk, anélkül, hogy minden hónapban be kelljen pötyögni a bankkártya adataidat.

Havi rendszeres adomány:
5000 Ft/hó Tovább az online fizetéshez >>
2000 Ft/hó Tovább az online fizetéshez >>
1000 Ft/hó Tovább az online fizetéshez >>

Egyszeri adomány:
Egyszeri adomány: Tovább az online fizetéshez >>

Vidd hírét!

Nagyon fontos, hogy a kampány minél több emberhez eljusson, ezért számunkra az is nagy segítség, ha ebben támogatsz minket. Ehhez mindössze a következőt kell tenned:

  • Készíts egy fotót magadról! Ha budapesti vagy, melegbarát szórakozóhelyeken, kávézókban és közösségi terekben megtalálod a kampány hivatalos tetoválását, melyet felhasználhatsz a képhez. (Nyugalom, a tetoválás lemosható!) Az érintett helyszínek listáját a Háttér Társaság Facebook-oldalán tesszük közzé.
  • Posztold az Instagramra a #hangosabbagyuloletnel hashtaggel és egy rövid leírással kísérve, melyben kifejted, hogy számodra fontos a gyűlöletbűncselekmények áldozatai mellett való kiállás, vagy akár saját tapasztalatot is megoszthatsz, ha van.
  • Buzdítsd erre barátaidat, követőidet is, akár az Instagram-profiljuk bejelölésével!

Cselekedj!

Ha bűncselekmény szemtanúja vagy, próbálj a saját biztonságodat szem előtt tartva segíteni! Kiabálj hangosan, próbáld felhívni mások figyelmét a történésekre! Szükség esetén hívd a 112-es segélyhívószámot, és értesítsd a rendőrséget! Semmiképp se támadj vissza, mert az veszélyes lehet!

A támadás után, amint lehetőséged van rá, segítsd az áldozatot azzal, hogy feljegyzel mindent, amire emlékszel, amit meg tudtál figyelni! A támadás pontos helye és időpontja mellett fontos az is, hogy leírd a támadót vagy támadókat.

Biztasd az áldozatot, hogy tegyen feljelentést, és tájékoztasd, hogy a Háttér Társaság által működtett jogsegélyszolgálattól ingyenes jogi segítséget kaphat. Ezen kívül a támadás pszichés hatásait is fontos kezelni, amiben az 137-37 ingyenes számon elérhető Információs és Lelkisegélyvonalunk tud segíteni.

A Call It Hate: Nevezd nevén a gyűlöletet – tudatosságnövelés az LMBTQI gyűlöletbűncselekmény-áldozatok támogatására c. projekt magyarországi megvalósítását az Európai Bizottság Jogok, egyenlőség és polgárság programja (2014-2020) támogatja (JUST-REC-DISC-AG-2016-04-764731). A projekt magyarországi megvalósításában részt vevő partnerszervezet a Háttér Társaság. A kiadványban foglalt tartalomért kizárólag annak szerzői tartoznak felelősséggel, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság álláspontját.